Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek

Cikkek

3. Kakizome kalligráfia találkozó - 第三回書き初め és Kiállítás megnyitó

2014.01.06

2014. január 4-én, szombaton délután került megrendezésre immáron harmadik alkalommal a Kakizome, az "év első írása" Budapesten, amelynek A Tan Kapuja Buddhista Főiskola adott otthont.

 3.-kakizome-talalkozo-csoportkep.jpg

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek

2. Momiji Shodōkai 第二回紅葉書道会

2013.09.05

Az idei évben immáron második alkalommal kerül megrendezésre a Momiji Shodōkai. 2013. szeptember 15-én, egy kellemesnek ígérkező vasárnapi napon, délután 2 órai kezdéssel a Margitszigeten (a Nagyréten, ahol már az előző évben is voltunk ) várunk Mindenkit szeretettel, japán kalligráfia performance-okkal, közös kalligráfia gyakorlással, ingyenes oktatással!

Idén is lesz közös minta, amely alapján együtt tudunk gyakorolni. Ez a minta az "őszi szél" (秋風).

A program idén is hasonló lesz az előző évben megismerthez. 14 órakor performance-okkal kezdünk, amelynek során a Sōhan Shodō Kyōshitsu (宗範書道教室) tanítványainak alkotása is látható lesz. A bemutatókat követően rövid oktatás folyamán megismerkedünk a minták leírásának módjával, majd kezdődhet a közös gyakorlás, amelyen mindenkinek szívesen segítünk.
Minden évben és rendezvényünkön készül csoportkép is, reméljük, hogy a Nagyréten is lesz kedvünk egyhez! A tervek szerint 15.30-16.00-kor beállunk, hogy egy képpé formáljuk a kalligráfiáinkat. Azonban ezzel nem kell, hogy véget érjen az írás! Akinek kedve van akár az alkony érkeztéig is velünk tarthat a japán kalligráfia alkotás örömében. (Minták és eszközök bérlésére is alkalom nyílik.)

 

Mindenkit szeretettel várunk!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hírek